onsdag 24 juni 2009

Confederations Cup

Just nu pågår Confederations Cup här i Sydafrika, som av många betraktas som genrepet inför Fotbolls VM nästa år. Framförallt är det säkerheten som sätts på prov nu. Det har varit mycket skriverier om den bristande säkerhet före Cupen, men nu har jag inte läst något om det, vilket borde vara ett gott tecken.
Italienska landslaget har tränat på Tyras skola "Southdowns College". Stora delar av idrottsanläggningarna och ena parkeringsplatsen har varit avspärrade och dolda med stora skynken. Som förälder har jag inte fått se så mycket av de italienska spelarna, mer än några spelare som intervjuats framför skolan samt deras buss på väg till och från träningarna.


Tyvärr har Italienarna inte gått vidare till semifinalen. Till Sydafrikanernas stora glädje har dock det Sydafrikanska laget Bafana Bafana gått vidare och ska möta Brasilien på torsdag. På onsdag möter Spanien USA i den första semifinalen.


Precis som det mesta andra i Sydafrika, är även idrottsintresset segregerat. Mina vita Afrikanderkollegor säger sig inte vara ett dugg intresserade av fotboll. För dem är den stora idrotten Rugby. Mina svarta och indiska kollegor har däremot varit väldigt glada och entusiastiska!

Inga kommentarer: