lördag 2 oktober 2010

Sydkusten


Igår flög vi från Johannesburg till Kapstaden där en hyrbil väntade. Målet för resan var en liten stad som heter Hermanus som är känt för de goda möjligheterna att titta på valar från land (och hav). Just denna årstid lär vara den bästa. Efter att vi landat vid 12-tiden åkte vi till ett ställe som heter Vergelegen en gammal Kapholländsk gård med en jättetrevlig restaurang. Med på resan är också familjen Lidén från Pretoria, som rekommenderade stället.

Efter lunch på eftermiddagen fortsatte vår resa på den fantastiskt vackra kustvägen R44 österut från Kapstaden, och på kvällen kom vi fram till Hermanus. Vi bor på ett Guest House som heter Beluga House. http://belugahouse.com/. Länken finns också i länklistan till höger. Stället som är helt nyrenoverat och modernt, drivs av ett svenskt par. Det har en hög rekommendationsfaktor och ska ni till Hermanus kan jag inte annat än att rekommendera. Jag vet inte vad det är som gör att vi tycker om "svenskställena". Men både Beluga och Seringa Lodge i White River, är stora favoriter. Nu på morgonen är det tyvärr lite tråkigt väder och vi har ännu inte sett någon val. Men förhoppningarna är stora och dagen har precis börjat. Om vi inte ser några idag har vi också möjlighen i morgon. Vi funderar på att ta en tur med båt på det böljande havet och risken för att bli sjösjuk är överhängande, men vad gör man inte? I morgon vet vi svaret...

Herrårdsbyggnaden på Vergelegen

1 kommentar:

Karin Eriksson sa...

Åh vad mycket spännande och fint ni får vara med om. Härligt. Bilden på Herrgården se ut som om den skulle vara tagen här i Mälardalen. Önskar er fint väder och rika upplevelser.
Karin