tisdag 5 oktober 2010

Hermanus helgen, fortsättning

Liksom Kapstaden präglas Hermanus omgivningar av fantastisk natur och underbara miljöer. Från Kapstaden till Hermanus är lite mer än 100 km. På vägen till Hermanus åkte vi efter kusten med höga berg på ena sidan och Atlanten klarblå på den andra sidan. Hermanus i sig var en inte allt för stor stad och något som var positivt var att man inte behövde känna sig otrygg och det gick alldeles utmärkt att promenera från Guest Houset in till centrum, vilket tog cirka 10 minuter. Det fanns gott om restauranger som höll bra klass. I Sydafrika finns det allt för många restauranger som bara serverar friterad potatis (chips) till maten som oftast består av en och annan kötträtt, vilket i och för sig aldrig är fel. Men variationen och möjligheten att äta god mat från havet gladde. För den som är intresserad finns en hel del vingårdar i området och där kan man om inte annat finna riktigt god mat. Bilden på talriken nedan består av Kudu-Schnitzel. Tyvärr serverades den med just "Chips". Kudu är en av de största antiloparterna i Sydafrika. Portionen var rejäl och riktigt god!



Den vita näckrosen blommade och nedan ser ni Kallor som växte på klipporna där vi spanade efter valar.

Våren har verkligen kommit och många av träden blommar just nu. Här i Pretoria väntar vi på regnet och på att Jackarandan skall börja blomstra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej !

Vilka FANTASTISKA bilder. Blommorna skulle göra sig otroligt vackra i större format på en vägg !!!
Härligt att läsa om Er och jag förstår att ni har det toppen !

/Harriet och jag vet också att Hallongänget hälsar !