fredag 29 oktober 2010

Mot Krugerparken igen!!!


Nu är det dags igen. Vi återvänder till en av våra favoritplatser i Sydafrika. Seringa Lodge och Krugerparken. På förmiddagen startade jag med Axel och Noah tillsammans med familjen Bergengren, som landade i går, och åkte tillsammans till Blyde River Canyon som lär vara den näst största kanjonen i världen efter Grand Canyon. Miriam, Tyra och Ivar åkte direkt från skolan på eftermiddagen och vi sammanstrålade till middag i White River. Jag vet att många av er som följt vår blogg har sett bilder från Blyde River Canyon tidigare. Men vädret och ljusförhålllandena har varierat från gång till gång. Idag blev det Three Roundavelds och jättegryten i Bourkes Luck. Jag tänkte lägga upp några bilder nu som aptitretare och är vi kommer hem lägga ut lite fler från vår förlängda helgresa. I morgon åker vi med egna bilar i Krugerparken och på söndag blir det öppen safaribil med Roger Briggs från Seringa Lodge. Bilden ovan visar de tre hyddorna och en Dvarf Flat Lizzard som bara finns i Blyde River Canyon och ingen annanstans i världen. Roundaveld är en slags hydda som Xhosa folket bor i.
.
Middag på verandan på Seringa är en av Sydafrika top 10, verkligen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Låter härligt att åka och titta på alla dessa fantastiska djur och den underbara naturen. Här är det mest rådjur som äter upp våran tujahäck.
//Larsy

Fredrik sa...

Otippat, Zetterlindarna i Seringa :-)

Stefan Zetterlind sa...

Tack Larshy kom hit och upplev det vettja!

Fredrik vart ska du åka nästa helg då?

Granatherna sa...

Minnena från förra året väcks till liv... Seringa och Kruegerparken är verkligen fantastiska platser. Hoppas att ni får underbara dagar.
/Granatherna