söndag 28 mars 2010

Tiden

När Sverige inatt gick över till sommartid, ligger Sydafrika inte längre en timme före. Här finns nämligen ingen vinter- och sommartid. Det är en lång flygresa att ta sig hit från Sverige, men våra besökare har inte haft några större problem med jetlag. De flesta flygresorna går över natten och många är trötta den första dagen, men det beror nog mest på att det är ganska svårt att sova någon längre sammanhängande stund inklämd i en ekonomiklasstol.

Även om det nu inte är någon tidsskillnad mellan Sverige och Sydafrika börjar och slutar dagen mycket tidigare här. Många är på jobbet redan vid 7-tiden och går hem vid 4. Jag brukar träna på gymmet 2 morgnar i veckan, och när jag kommer dit strax efter 6 är redan många på väg därifrån.

Vi har haft en ganska lugn helg. Igår var jag iväg med barnen på 2 olika malls för att försöka hitta skor till dem. Vi hittade skor till alla (inklusive mig själv) utom Ivar. På kvällen var vi ute och åt på Godfather's och idag har det varit marknadsdag på vår Estate.
Miriam

2 kommentarer:

Anonym sa...

tidsomställningen ... undrar om det är den eller om det är att solen syns så mycket mer dessa vårtider som gör en så trött ...angenäma problem :-)
Tidsomställning eller ej så ser vi MYCKET fram emot vår resa till er! Hoppas att vi får rå om er lite i sommar innan dess bara ;-)
Glad Påsk! /Kram malin

zetterlinds sa...

Malin, vi ser väldigt mycket fram emot ert besök också!! Men, ska man inte bli pigg av solen?