söndag 21 mars 2010

Långhelg

Denna helg är det långhelg eftersom det är Human Rights Day. Igår passade vi på att hälsa på vänner i Johannesburgområdet. I närheten av där de bor finns det en liten krokodilfarm och vid 2-tiden var det dax för matning. Födan bestod av kycklingar från en hönsfarm i närheten. Jag kan inte säga att det såg vare sig aptitligt ut eller luktade gott. Stället var inte stort men det såg mycket välordnat ut och välskött. Som så många andra ställen av det här slaget i Sydafrika fanns det även andra reptiler, men även sköldpaddor och spindlar.

Efter krokodilfarmen åkte vi hem till våra vänner och de hade ordnat sill och knäckebröd och andra delikatesser. Det smakade mums. Eftersom de skulle resa bort i påsk hade de beslutat att "offra" sitt sillager på oss tack för det! Efter en supertrevlig kväll med god mat och som innehöll streamad "Solsidan" och semlor till dessert var det dags för oss att åka hem till Centurion. Proppmätta och trötta. Tack Magnus och Katarina för en jättetrevlig kväll.

Spångar och bryggor på Krokodilfarmen, mycket välordnat.
En av de "gamle" på väg upp för att få i sig en kyckling,Dagens bildgåta; Hur många krokodiler ser du?Ivar tillsammans med en liten 8bening...Tyra med en sköldpadda Stefan kramas av en albino-burmesisk Pytonorm. Den kan bli 6m och väga 60-70 kg Miriam och Katarina kollar på Solsidan via nätet, kvallitén var inte super men det gäller att hänga med på vad ni andra snackar om på fikarasterna... Kommentar överflödig....mums...

2 kommentarer:

Anonym sa...

härliga bilder, Ivar, vad modig att hålla i spindeln. Antar att den inte var giftig. Jag hade gärna hållit i den, jag med.
Oma

Anonym sa...

Bah! Zum Glück haben wir so eine Spinne nicht angetoffen... Ivar schreckt auch vor nichts zurück!
Ich bevorzuge ann doch die Schildkröte! :-)
Andrea