onsdag 4 november 2009

Några uppdateringar

Igår eftermiddag kom de äntligen och tömde våra sopor!! Härligt, det hade börjat lukta en del ute på gatorna och jag vill inte ens tänka på vad som rörde sig i dem soporna på nätterna (är ju råttfobiker...).

I förrgår fick jag ett SMS från kommunkontoret om att de hade godkännt våran elmätar-avläsning och att nästa faktura skulle vara på knappt 1900 Rand. Det känns bra, fast jag vill ändå se en skriftlig faktura innan jag slappnar av helt. I fortsättning kommer vi att nogrannt läsa av elmätaren och ta kort på den med jämna mellanrum. Det verkar vara många fler än vi som har problem med för höga elräkningar och det gäller bara att stå på sig och kontrollera mätningarna. Tswane Municipal Office (dvs kommunkontoret i Pretoria) är tydligen nära en konkurs, men det känns ju inte som om det här är rätt sätt att komma tillrätta med de ekonomiska problemen!

Tyra och jag har varit förkylda ett par dagar, men nu har vi fått penicilin och mår mycket bättre. Läkaren trodde t o m att Tyra hade ett tidigt stadium av scharlakansfeber, och vem vet, men hon mår betydligt bättre idag. Vi var båda hemma igår från jobb och skola, men idag kunde vi båda gå tillbaka till verkligheten.

Det verkar som om jag kommer att åka till Stockholm på en blixtvisit den 16-18 oktober (jobbresa). Mina föräldrar är här i Sydafrika under den tiden och jag är inne i en väldigt hektisk period på jobbet, så jag känner att jag inte hinner stanna i Sverige längre än så. Jag hade så gärna åkt en sväng ner till Jönköping, men det kommer jag tyvärr inte att hinna. Hoppas att jag i alla fall hinner med ett IKEAbesök. Det är väl fortfarande öppet till ganska sent på kvällarna?
/ Miriam

1 kommentar:

Granatherna sa...

Vad skönt att det verkar lösa sig med elräkningen. Skönt också att ni har blivit piggare. Själv har jag nog åkt på en förkylning, och undrar om jag klarar att gå till jobbet imorgon, men vi får väl se. Sköt om er!
Johan &Co