fredag 13 november 2009

34 och 28

34 grader i luften och 28 grader i poolen. Nu börjar det bli riktigt behagligt på gränsen till varmt. I natt hade vio svårt att sova. De varma dagarna drar till sig nya åskväder och i går kväll hade vi åter en fantastisk himmel med blixtar som klart matchade en nyårsaftons kväll på Västerbron i Stockholm. För första gången på mycket länge kändes det ok att ligga och slappa vid poolen. Det är lätt att tro att bara för att man har pool är det där man håller till. Faktiskt så är det så att man tar den för givet och det blir inte lika hetsigt att man måste bada. I familjen är det nog så att Ivar är den som är mest på (eller i) och vill bada. Kul är att både Axel och Noah har börjat simma kors och tvärs över pollen med sina simpuffar.

I kväll kommer jag och barnen att åka 25 mil norr om Pretoria för att tillbringa natten vid en lodge och ha en liten avskedshelg tillsammans med en kollega till Miriam som flyttar hem. Det har utlovats grillning av Impala-antilop igen, vilket jag ser fram emot. Några deltagare åkte ut i går och enligt ryktet ska de ha inlett helgen med att äta surströmming... Tyvärr kommer inte Miriam med eftersom hon i kväll åker till mörker och kyla. I morgonbitti landar hon i Stockholm för ett par dagars arbete varefter hon åker hem på onsdag kväll. En kort visit men med möjlighet att ladda upp med mer svensk mat för högtidliga stunder. Nu börjar grännaknäcket som familjen Granath hade med sig att ta slut...en månad med njutning går mot sitt slut.
/Stefan

1 kommentar:

Granatherna sa...

Härligt att knäckebrödet har räckt ända tills nu.
Vi suger fortfarande på "Sydafrika-karamellen" med alla minnen, som vi fortfarande pratar om dagligen. Idag var vi på Råslätt och åkte skridskor. Inga 34 grader, men väl 10, så det var ganska blött på isen och ett och annat magplask.
Hoppas att ni får bra veckor med Börje och Martha./
Johan&Co