söndag 1 augusti 2010

En bra helg

I morgon kommer Miriam, Axel och Noah till Sydafrika så hittills har det varit jag, Tyra och Ivar på plats. Efter en relativt normal vecka i skolan så såg vi fram emot den gångna helgen. I fredags var vi med familjen Wincent och deras vänner på en libanesisk restaurang. I går var det tidig fotbollsturnering på Hatfield Christian School och Ivar spelade för Southdowns College. Det blev en seger tre oavgjorda och en förlust. Ivar spelade både ute och stod i mål i en match där han fick hålla nollan. Eftermiddagen ägnades åt att åka ned till golfklubben och träna lite på att chippa och putta. På kvällen grillade vi.
Idag har vi varit på Gold Reef City, den stora nöjesparken strax söder om Johannesburg tillsammans med familjen Wincent och Tyras klasskompis Kaylee som precis fyllt år. Gold reef city är en gammal gruvort som nu fungerar som kombinerat museum och nöjesfält. Vi koncentrerade oss mest på åkattraktionerna. Innan vi åkte hade jag läst att det skulle kosta 140 rand (140 kr) för vuxen och barn över 12o cm, dvs de som kunde åka de häftigare sakerna. För dessa pengar var alla attraktioner inkluderade utom en gruvvandring som vi inte var intresserade av denna dag. När vi kom dit hade de en drive eftersom det är vinter och inte mer än 22-24 grader på dagarna... Driven innebar att om det var under 18 grader fick man 20 rand i rabatt och om det var under 15 grader fick man 40R i rabatt. När vi kom vid strax före kl 10 stod temperaturen på 15 men vi fick ändå den stora rabatten... 100 rand således istället för 140 R. På fyra personer blir det ändå 160 pengar. För alla åkattraktioner... Jag kan meddela att en timme senare var temperaturen uppe över 20+... Jag har inte varit på Gröna Lund eller Liseberg på ett par år men jag misstänker att man inte klarar sig så billigt undan om man vill åka allt.

Fifa World Cup är över men festen fortsätter...
Stabil Ivar höll nollan i målvaktsdebuten, seger 1-0 över Hatfield CS

Gold Reef City...Papporna Fredrik och Stefan hade inte ringt varandra, men ändå, orangefärgade tröjor, vit tenniströja med Jeans och solglasögon...Detta är Anacondan en berg och -dalbana där man hänger med benen fritt och gör loopar på "utsidan" som på bilden. Ivar är 121cm och fick därför åka...han älskade det och åkte två gånger. Tyra åkte också med. Tyra och Elle
Ivar, Kaylee och Tyra

Inga kommentarer: