måndag 9 augusti 2010

Det känns som söndag...

Det här inlägget borde kanske Miriam skriva, eftersom det är en allmän helgdag här i Sydafrika. Det är Women's Day. I fredags fick Miriam en burk med diverse godis i och en kaffekopp av det enklare slaget. Förmodligen var det en man som satt i hopp paketet, för entusiasmen över innhållet var inte odelat positiv. Mer välkommet var dock att denna måndag var helgdag!
Just nu är vi inne i senvintern, vilket skulle motsvara mitten på februari i Sverige. Skillnaderna är dock avgrundsdjup. För visst är det sällan 22-24 grader i Sverige på dagarna i februari och visst har man sällan picnic på filt med fotbollsspel och liten game drive? Detta var i alla fall vad vi gjorde i dag, närmare bestämt i Groenkloof strax utanför Pretoria. Tillsammans med familjen Engberg gav vi oss i väg vid 12-tiden med medhavd lunch. Området vi besökte är ett större fridluftsområde där många tar med sig sina Mountainbikes eller hyr cyklar på plats och sedan cyklar eller åker bland Impalaantiloper, Zebror och Giraffer. Nu visade sig inte djuren i någon större mängd under den 45 minuters biltur som några av oss gjorde. Vidare är det otroligt torrt just nu, värför picnicen blev något dammig. Dessutom blåste det en del, men sällskapet var dessto trevligare.
Helgen i övrigt har varit lugn med långväga gäster från Pretoria i lördags, men i övrigt har vi bara "softat". En extra dags ledighet gör verkligen att kvallitén på ledigheten höjs rejält. Så tack "Women's Day" för det. Samtidigt vill jag passa på att tacka Miriam för allt hon gör för familjen. Det är klart att det måste vara tungt att gå till jobbet ibland när andra i familjen inte gör det. Men från oss alla andra i familjen vill vi bara säga att vi älskar dig!
/Stefan, Tyra, Ivar, Noah och Axel
.

Arkivbild från i somras i Blekinge

Del av Groenkloof där vi hade pick nic

Inga kommentarer: