tisdag 3 augusti 2010

Sommaren i Sverige 2010

Sommaren i Sverige är över denna gång för vår del. I likhet med förra året blev det i huvudsak de tre hållpunkterna för oss Stockholm, Jönköping och Blekinge, Torsö i orankad orning ;). Viktigast var att få tid med familjen och träffa vänner, men några utflykter hann vi med. Tyvärr fanns inte tiden till att träffa alla och inte heller lika länge som man kunde önskat. Eftersom vi delade på oss med avresetider och hemresetider etc. blev tiden tillsammans hela familjen relativt kort, knappt två veckor. Miriam, Noah och Axel avslutade sverigevistelsen med nästan två veckor i Jönköping. De landade i Sydafrika igår förmiddag. Vi hade härliga dagar och ser redan fram emot nästa sommar i Sverige. Eftersom vi nu går mot sommar här i Sydafrika kommer vi snart att uppleva vår femte sommar på två år. Idag hade vi 23 grader och strålande sol (men bara 4 grader i morse). Nedan kommer några bilder från platserna vi besökte i somras.

Oma (mormor) med Tyra och Ivar under en prommenad att kolla in orkidéerna i hagen på Torsö
Stockholm i mitt hjärta...
Mieån i Karlshamn en varm söndagförmiddag. I övrigt helt tomt i stan på gator och torg. En tur med båt ut till kastellet hann vi med.
Torsö, hagen mot V:a Torsö, en varm sommarkväll, kan det bli bättre?
I samband med Margaretas 75 års dag visade vi en bild med familjen Claesson/Zetterlind. För rättvisans skull kommer här årets Zetterlind/Matz/Duvell bild. Denna bild togs i samband med den årliga kusinbilden på trappen.
Jönköping med "bro över sketet vatten" som den kända jönköpingstrion "Tre små grisar" sjunger...

2 kommentarer:

Karin Eriksson sa...

Är så imponerad av alla Dina foton. Underbart att se. Karin

Jennie Wincent sa...

Ja, det är inte bättre än att man får lite hemlängtan när man ser bilderna. Ni ser ut att ha haft det toppen. Vi tycker förstås att det är skönt att ha er tillbaka, Elle är jätteglad att ha Noah och Axel på dagis igen.
/Jennie