onsdag 25 augusti 2010

Planering och funderingar

Som det verkar nu, kommer vi att stanna kvar i Sydafrika till minst juli 2011, kanske till december 2011. Jag väntar på att mitt nya kontrakt ska komma, för det är hög tid för oss att förnya våra uppehållstillstånd. Home Office, som handlägger uppehållstillstånd, har blivit överhopade med jobb efter fotbollsVM. Enligt icke bekräftade källor ligger ca 100 000 ansökningar och väntar på att händläggas. En kollega till mig har väntat på sitt tillstånd i 10 månader! Och som om det inte räckte, strejkar de statsanställda för tillfället. Fortsättning följer...

Vi har också funderat en del på vad vi vill se och göra innan vi flyttar från Sydafrika. Innan har det alltid känts som om vi har gott om tid att göra allt, men nu har vi gjort en lista på vad vi verkligen vill göra. Första helgen i oktober åker vi till Hermanus för att se på valarna. Sista helgen i oktober åker vi till Krugerparken och Seringa tillsammans med famijen Bergengren, som kommer och hälsar på oss. Till Nyår har vi bokat en lägenhet i Durban för några dagars strandsemester. Sedan funderar vi också på en längre Afrikaresa till Botswana, Victoriafallen och Namibia. Plus allting annat vi vill göra innan vi åker hem!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi jobbar oxå för fullt på vår "Afrika-lista" Bilbokningen gör vi i helgen sen är allt som måste bokas innan klart! Resten sitter vi å drömmer om ... Välkommen hem när ni nu än väljer att komma ... vi blir riktigt glada om det sen även blir Jönköping! Kram malin :-)

Miriam sa...

Hej Malin!
Kolla Europcar och Budget, de har varit billigast när vi har bokat och det har inte varit några problem. Inte långt kvar nu!!!