torsdag 10 juni 2010

Vuvuzela-official day

Först vill vi passa på att gratulera Linnéa, kusinen, som tar studenten idag med ett fyrfaldigt hurra!!!

Igår var det Vuvuzelans officiella dag. Fotbollshysterin i vissa kretsar når inga gränser i detta land just nu. Exakt klockan 12 i går samlades man på arbetsplatser (Miriams också), i köpcentrum och diverse andra platser för att blåsa in fotbolls-VM med sina Vuvuzelor. Det skulle kunna jämföras med att man i Sverige samlades i Gallerian eller på dagis/skolan och firade näverlurens dag, då förstår ni. I Sandton infann sig landslaget och cirka 100 000 galna fans! Idag har polishelikoptrar och flygplan kretsat runt vårt område. Förmodligen beror det på att Italienarna landade i går och tränar på Tyra och Ivars skola idag. Visst de är ju regerande mästare, men ändå... I morgon stannar landet i värsta Stenmarkstil och många arbetsplatser stänger till lunch. Inledningsmatchen mellan Sydafrika och Mexico blir enligt många tyckare nyckelmatchen till om Sydafrika kommer att gå vidare eller inte, ett absolut måste således!!

Annars var det terminsavslutning igår på skolan och vinterlovet som påtvingats barnen pga VM har nu börjat. Vi firade detta med att åka och äta våfflor tillsammans med kompisar från Dainfern en annan Estate en bit nedåt Johannesburg, eller Joburg som de säger. Restaurangen syns på bilden ovan. Måste säga att jag imponeras av barnen och deras förmåga att anpassa sig, lite stolt är man. Dagen avslutades sedan med ett tandläkarbesök för alla barnen, ytterligare ett exempel på hur man kan se på samma sak på olika sätt, mer om det en annan gång dock.

En vanlig detalj i gatubilden dessa dagar säkert 30 % av alla bilar har dem eller en flagga på taket... Miriam har sina egna på sin bil...hon får lägga ut den bilden själv ;)
/Stefan

Inga kommentarer: