söndag 13 juni 2010

Ayoba Ghana!

Så i eftermiddags var det dags för den första av de två matcherna som vi ska se under VM! Det var Serbien mot Ghana. Förväntningarna var höga och vi blev inte besvikna. Själva matchen var i ärlighetens namn inte den allra bästa. Serbien som vann sin grupp relativt övertygande var inte det roligaste laget att se. Ghana försökte och trillade boll och vann välförtjänt och tog Afrikas första seger i detta VM. Om matchen var ok så var stäminingen innan , under och efter matchen i värdsklass. "Its time for Africa" är verkligen något som folk tagit fasta på. Trots att Ghana spelade "borta" i Sydafrika hade de ett massivt stöd. Kameran gick i ett och jag tog över 450 bilder. Ni får ta del av en del av dessa genom denna lilla kavalkad.... I morgon blir det Nederländerna mot Danmark!

Serbisk supporter innan matchen utanför arenanGhana-fan i samma situation... FörbrödringSvenska Ghana sektionenVuvuzela säkrad StefanDamen i gult...satt hela matchen och visade inga känslor...Vuvuzelan med 127 dB...har den kommit för att stanna eller blir den banlyst?Serbiska nationalisterSvårt att ta miste på vilka som hade publikstödet...Välrakad...Inte alla svarta höll på GhanaInte helt slutsålt, men vad gjorde det? Vuvuzelorna hördes ändåAyoba! Ghana säkrar segern genom sitt straffmål 1-0!!!Vid dagens slut och solen går ner över LoftusOlé olé olé olé! Segrarens belöning!

2 kommentarer:

Anna sa...

Vad härligt att ni får vara där och ta del av allt gott som VM för med sig. Wish we could be there with u! Waka waka - this time for Africa!

anders sa...

Härlig stämning!
Grattis Miriam till Tysklands seger. Jag erkänner att jag också hejade på Tyskland...
Anders Liljeblad