fredag 11 juni 2010

AYOBA! Nu är det fest!


AYOBA!!
(ett uttryck för upprymdhet, ett slangord ursprungligen från Townshipen)

Nu har det startat. Redan tidigt i morse kom det rapporter från hela Johannesburg-Pretoria området, där vi känner folk, om att de vaknat till Vuvuzelornas ljud. Om lite drygt en timme spelar Sydafrika mot Mexico i invigningsmatchen. Ute på gator och torg är alla glada och många dansar omkring på afrikanskt vis. Många av husen och bilar är dekorerade med flaggor från både Sydafrika och alla de andra deltagande länderna. Säkert 60 procent går omkring i sina Bafana Bafana tröjor idag och man har peruker och målar sig i ansiktet. Glädjande nog är det även många vita som hänger på och blåser och viftar med flaggor. Denna fest är verkligen något som detta land behöver och jag tror att om Sydafrika vinner kvällens match så kommer det här landet att explodera. Det är fantastiskt att få uppleva den glädje landet har just nu, något som är dem väl förunnat, eftersom det snart kommer en vardag igen. Men ikväll är det fest. VM-festen som landet väntat på i sex år kan äntligen börja!!!

Ayoba personifierat!
På väg till en privat sammankomst för att titta på kvällens match mot Mexico.

Överallt blåser man i sina Vuvuzelor, från bilar och balkonger!

I området där vi bor finns en stor Cricketstadium, där man har Fan Fest, med storbildstv osv för de som inte fått biljetter eller inte har en TV att titta på.


Familjens VM firande, sympatierna är delade som ni förstår på Miriams tröja, flagga och backspelglar.

Husen dekoreas med flaggor och det är Soccer Friday där alla har sina tröjor och Vuvuzelor!

Miriams kollegor firar att de får jobba halvdag idag! Spana in damen med glasögonen... De var mycket imponerade av att Miriam lyckades blåsa i Vuvuzelan med den äran!

1 kommentar:

Anonym sa...

Miriam jag gillar din backspegel!
kram M