tisdag 9 februari 2010

Ska man skratta eller gråta?

Nu är det dags för ett antal sportnotiser:

Fotboll: Vi har nu fått besked om att vi har fått biljetter till matchen mellan Danmark och Holland under fotbolls-VM. Jag är ganska övertygad att den kommer att bli en bra och välspelad match med stor publik. I Sydafrika finns det många med holländskt påbrå. Tyvärr "vann" vi inga biljetter till matcher med Sydafrika, Argentina eller England. För att barnen ska få se en match har vi dock köpt biljetter till Serbien-Ghana enligt obekräftade rykten kanske en av VM:s mest intressanta matcher... För "The Black Star" var det första afrikanska laget att ta medalj i OS, 1992. I laget har William Amomoo chans att ta en plats, kanske mest känd för att han spelat i Syrianska FC, Djugården och Vasalund under ett par sejourer. Under perioden 1959-1962 hade Ghana en svensk förbundskapten vid namn Anders Sjöberg. Det får anses vara en relativt lång period med tanke på att laget haft 14 förbundskaptener sedan år 2000. Serbien då? Jo man vann sin grup i gruppspelet före tex Frankrike så helt borta är gubbarna från Balkan inte.

Cricket: Efter "testmatchen" i lördags har nu Ivar fått ytterligare en inbjudan till Cricket redan nu på lördag, en självskriven tur till skolan således, för vem älskar väl inte cricket?

Softball: Tyra blev i veckan uttagen till skollaget i softball. Första matchen gick mot lokalkonkurenten den "fina" skolan Cornwall Hill. Matchen slutade med tre poängs vinst för Southdownslaget. Retur på måndag... Frågan är bara vad den smått irriterade judotränaren ska säga när Tyra missar ytterligare en träning, och snart är provet för gult bälte...

Golf: I morgon slår jag ut 6.54 på Woodhill sedan blir det två rundor på hemmabanan Centurion på torsdag och fredag. Just nu känns det som om golfen är på rätt väg...hoppas att jag kan säga det på lördag också...

Till sist...de dåliga nyheterna: Trots de 8 sportkanalerna som vi har kommer inte en enda att visa något i direktsändning från OS i Vancover. Enligt TV-tablån kommer det att vara bara två timmars sammandrag per dag...typiskt när man nu har möjlighet att kunna ta sig tid till att titta. Vad som slår mig dock är att för fyra år sedan när OS var i Turin, då var Noah och Axel 2 månader gamla och höll en vaken på nätterna...tänk vad tiden går.

/Stefan

4 kommentarer:

Anonym sa...

På http://watchvancouverolympics.com/ kan du följa det hela online... Fungerar till alla länder säger de.

Men det är klart vet inte hur mycket det kostar för er att surfa. Blir kanske dyrt.

Stefan Zetterlind sa...

Tack för länken, tyvärr är bredbandet aldeles för smalt...och här är bredbandet kopplat till mängden information man laddar ner och inte fritt som hemma... tyvärr..

Anonym sa...

Vad det gäller OS så får ni väl leva på minnena från OS-finalen i Lillehammer...de ha visat en del OS-klassiker här hemma och finalen 94 har visats och då har jag tänkt på er..(inte alls avundsjuk på att ni var där)
/Inger

Anonym sa...

Vad har vi för medaljhopp egentligen? Har vi någon ny stjärna eller har alla blivit gamla och slocknat? Anja har vi väl och nån där i skidskyttet som jag glömt namnet på. Hur ser hockey-laget ut? Ja ja, vi får väl nöja oss med sammandrag från OS!

/ Jennie