fredag 12 februari 2010

Children of Fire

I julas fick kollegorna hemma i Sverige inte någon julklapp, utan julklappspengarna gick till ett välgörande ändamål, närmare bestämt "Children of Fire". Idag ägde den formella överlämningen av checken rum och jag hade förmånen att få åka till Johannesburg och vara med.
Children of Fire är en organisation, som hjälper brännskadade barn att få de operationer de behöver, med utbildning och i vissa fall att få fosterfamiljer. Organisationen ordnar även brandskyddsutbildningar i townships och gör insatser i samband med bränder. Organisationen leds av en mycket hängiven brittiska, som bor och äger huset där organisationen har sitt högkvarter och där även en del av barnen bor. De flesta barn bor hos Children of Fire i perioder i samband med operationer. Några av barnen har dock inga familjer, utan bor permanent hos Children of Fire.
Barnen var mycket glada när vi kom för att besöka dem och de hade målat svenska flaggor, som de viftade med och jag fick ta emot ett schackbräde i blått och gult i gåva till företaget. Det var mycket gripande att se barnen och jag skämdes nästan över den tacksamhet de visade.

Miriam

Inga kommentarer: