lördag 6 februari 2010

Cricket...!!

En aktiv lördag tog sin början redan kl 03.45 när Tyra och Miriam gick upp för den sedvanliga lördagsträningen i Kolonade köpcentrum och konståkning. Så långt var allt som "normalt". Kl 06.00 var det dags för Ivar att stiga upp och avfärd till skolan, lagom till att Tyra kom hem från skridskon. På skolan var det Mini cricket day och alla barn som ville var inbjudna att vara med. För Ivar som är ny i skolan var det en självklarhet. Med stor entusiasm var han med och kastade sprang och slog. Det handladse om Pitching, Wicket, Batting, ball, runs och en mängd nya bergrepp som inte är de vanligaste i Sverige. För att vara första gången tycker jag att han klarade sig hyfsat, men det märktes att cricket är något som många pojkar får växa upp med eftersom de flesta visste vad det handlade om. Den första bilden nedan visar också vad det är papporna prioriterar. Okej att de jobbar i veckorna, men på vardagarna lyser de allra flesta med sin frånvaro på skolgården, och någon gång kan man tycka att de borde visa upp sig. Men när det gällde cricket fanns de alla där bakom och stöttade och såg till att det gick rätt till. Efter cricketen bar det av för ett trevligt fotbollskalas efter som bröderna Engberg fyllt år i veckan. Så dagen har inneburit mycket sportande. I kväll kommer Engbergs över och vi kalasar på resterna från kalaset!
. Engagerade papporIvar svingar slagträt och skyddar på så sätt sina wickets.Ansats för att "pitcha" eller bowl dvs kasta Upp och i väg...lite träning krävs men klart godkänd början!

För er som är intresserade finns det cirka 25 sidor om cricket att läsa på Wikipedia ;)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Härligt Ivar ! Du ser ju ut som en riktig cricketkille !!!

Kram till Er alla/ Harriet

Anonym sa...

Farmor tycker du är toppen! Kram

Anonym sa...

Hej, Björn Andersson (Järfälla) här som just upptäckt eran blogg. Kul att läsa lite och bli inspirerad. Kommer ner i slutet av februari. Ses antagligen då. /Björn

Freedomtravel sa...

Hej! Fin blogg och fina bilder! Tittar fascinerat på cricketbilderna och inser att cricket nog är något av det mest exotiska jag kan föreställa mig... ;)

Stefan Zetterlind sa...

Tack för kommentarerna, Ivar hälsar! Cricket är sannerligen något udda. Försöker ta det till mig och förstå, men inser att det är långt kvar... Välkommen Björn, 30 grader idag!