söndag 10 januari 2010

Idag har det gått ett år...

Japp så är det. För ett år sedan lördagen den 10 januari 2009 reste jag Tyra och Noah till Sydafrika. Det här året har inte bara gått hiskeligt fort utan det har varit kanske ett av de händelserika åren på länge. Vi har fått uppleva så mycket som ni vet, men kanske det bästa har varit den tid som vi fått ha tillsammans. Barnen har utvecklats och mognat mer samtidigt som det naturligtvis varit otroligt kämpigt för dem. Jag tror att de trivs även om de, som nyligen när det varit högtider, saknar familj, vänner och traditioner. Att tomten åkte golfbil och tittade fram bakom en grön buske är helt annorlunda från vad de är vana vid.

Sydafrika är på många sätt ett fantastiskt land, men har som solen många fläckar. Det finns mycket att önska även om utvecklingen i landet sedan 1994 gått framåt på många plan. Landet i sig är otroligt vackert och bjuder på varierande natur. Många av sydafrikanerna har dock inte fått uppleva sitt land som vi har fått gjort. När vi berättar att vi bilat till kusten och Garden Route är det många som säger att det är något de själva skulle vilja göra. Vi har även fått uppleva djuren som landet är så känt för. Wilde Life Conservation är en stor sak här i landet och man månar om att detta skall bevaras. Livet här för den som har det något så när gott ställt kan vara otroligt bortskämt. Man tar mycket för givet och man blir kräsen. Att flytta hem kommer säkert att bli nyttigt på sitt sätt. Samtidigt har tex möjligheten att ha hjälp i hemmet gett familjen än mer tid tillsammans. Tid som tex annars skulle ha lagts på att städa det 350 kvm stora huset.

Nu har ett år gått och vi känner oss hemma i huset och i miljön. Jag är övertygad om att det kommande året kommer gå minst lika fort men med förhoppning att vi ska kunna upptäcka landet och kanske de kring liggande länderna ytterligare. Idag är det söndag och Tyra och Miriam ska gå på Cinderella on Ice på den teater där Miriam och jag såg Cats för några månader sedan. Kanske något som känns naturligt för er med massor med minusgrader. Betänkt då att vi just nu har högsommar och är vana vid temperaturer mellan 25-32 grader...
Ha en skön söndag!
/Stefan

2 kommentarer:

Anonym sa...

Då får man säga:
Grattis på ettårsdagen!! :-)
Helt ofattbart att det redan gått ett år!!
Känns inte så länge sedan vi hade vår sista "tjejfika" och släppte av Miriam hos sina föräldrar.

Idag börjar vardagen igen med skola, gympapåsar, läxor osv...
Känns lite dubbelt...både skönt att komma in i rutiner igen, men också jobbigt att allt blir så inrutat igen...

Kram
Agneta

Miriam sa...

Hej Agneta!
Jag saknar verkligen våra fikastunder!! Hoppas allt är bra med dig och familjen, hälsa!
Miriam