fredag 15 januari 2010

Husbil i Sydafrika


Igår eftermiddag fick vi besök av John och Emelie och deras 2 pojkar från Jönköping. De kom till Sydafrika dagen före Nyårsafton, men har hyrt husbil och rest runt i ca 2 veckors tid. De har varit i Krugerparken, Durban och Drakensbergen. Nu ska de vara hos oss fram till på måndag.

Det har tydligen gått väldigt bra att resa med husbil i Sydafrika. Campingplatserna har de bokat innan de åkte från Sverige och det är nog bäst, ingen höjdare att tvingas ställe sig vid vägen någonstans i Sydafrika. Sydafrikanerna är ett campande släkte (de flesta åker dock med tält eller husvagn) och det finns gott om campingplatser. Dessa campingplatser har hållit "normalsvensk" till bra standard med pool och bra grillplatser, enligt John.

Här hyrde de sin husbil och var väldigt nöjda med uthyrningsföretaget: http://www.bobocampers.com/

2 kommentarer:

Annette Svanesohn sa...

Vad spännande att familjen Terrlinder har kommit till er nu. Ska bli kul att höra om resan när de kommer hem. Ta hand om Lukas och Jakob nu. Alla kompisarna från Granen hälsar till Jakob. Vi är ute och åker stjärtlapp och har jätte mycket snö här hemma. Hoppas det ligger kvar tills ni kommer hem. Kramar från Annette Svanesohn

Freedomtravel sa...

Oj, nu blir man lite inspirerad... ;)
Helst skulle man ju ta den egna husbilen med sig, men gissar att det är svårt att hitta en säker rutt hela vägen ner... Men att hyra husbil i sydafrika var ju också en spännande idé!