onsdag 13 januari 2010

Första dagen i ettan!

Ivar i den formella skoluniformen. Obs! knästrumporna och snörskorna måste bäras även om det är över 30 grader varmt.

Idag var det äntligen dags för Ivar att börja skolan!! Ivar har längtat hela det långa jul/sommarlovat och provat uniformen flera gånger. Men idag var det på riktigt! Vi kom till skolan ca en halvtimme innan den skulle börja, så att vi skulle ha gott om tid att leta upp Tyra och Ivars klassrum, hälsa på lärarna m m. Klasslistorna har varit hemliga tills idag och hängde vid entrén. Vare sig Tyra eller Ivar visste vilken klass de skulle gå i eller vem som skulle bli deras lärare. Varje år delas klasserna upp och blandas. Tyra har varit ganska orolig inför klassindelningen, men hon verkade rätt nöjd idag trots att de bara var 5 stycken från den gamla klassen som hamnade i hennes nya klass.
Ivars fröken hade ett komplicerat efternamn på S, men förklarade snabbt att alla barnen kallar henne för Mrs. S.
Direkt när vi kom in i klassrummet letade Ivar upp sin plats och satte sig och tyckte att jag kunde åka till jobbet. Jag trodde att det skulle vara en gemensam samling för föräldrar och barn, men fröken höll med Ivar om att jag skulle åka till jobbet. Han har varit väldigt glad ikväll och tyckte det var jätte bra i skolan.
Ivar och hans bänkkompis

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt Ivar - vad kul att äntligen få börja! Vad fin du var i din uniform! Massor av kramar från Kajsa, Klara, Malin o Jakob

pelle sa...

Wow vad tjusig du var i skoluniformen Ivar, hoppas att du får det bra i ettan. Jag och dina gamla äppelkompisar har varit på isen på Råslätt och åkt skridskor idag. Kram Pelle
p.s Hälsa Tyra, Axel, Noah och Mamma och Pappa d.s

Familjen Samuelsson sa...

Grattis till att ha börjat 1:an Ivar! Härligt att både Tyra och Ivar verkar trivas så bra i skolan! Här i KL har vi konstaterat att det liksom är nyckel till att hela familjen ska trivas!

Anonym sa...

Grattis Ivar!
Nu har du blivit stor, och så fin du är i din uniform.
Lycka till med studierna, nu är du säkert snart bättre i engelskan än Oma och Opa, eller?