tisdag 5 januari 2010

Addo Elephant Park

200 elefanter är inte lätta att fånga på en bild
.
Cirka 60 km norr om Port Elisabeth ligger en liten håla, ja man kan faktiskt kalla det för en håla, som heter Addo. Om det inte vore för den nationalpark som orten har givit namn åt skulle man knappt kunna kalla det samhälle, då det saknas en riktig tätort, utan i huvudsak består samhället av en mack med en närliggande bar. Nationalparken som finns i närheten grundades i början av 1930-talet och var först inriktad på elefanter. Sedan ett par år tillbaka finns det även lejon i parken. Parken är till ytan den näst största efter Krugerparken. Tyvärr är den uppdelad och är inte sammanhängande varför djuren inte kan ströva fritt mellan de olika delarna och känslan är långt ifrån Kruger. Den dag vi var i parken så fick vi se en mängd elefanter. Dock tog det nästan en och en halv timme innan vi så en första elefant. Väntan var dock värd sitt pris eftersom vi fick se över 200 elefanter samtidigt vid ett av vattenhålen. Jag har sett flera elefanter samtidigt men detta var någonting speciellt. Det mest fascinerande var att de 200 djuren kunde vara på så liten yta samtidigt utan att man knappt hörde något ljud alls. Tyvärr fick jag de sista dagarna fel på båda mina kameraobjektiv, vilket för min egen del förtog en del av upplevelsen. Igår gjorde vi även den långa resan hem till Centurion. Vi var inte ensamma, vilket kan ses på bilden från en av mackarna efter vägen. I morgon åker min syster med familj tillbaka till Sverige efter tre veckor. Tiden går så hiskeligt fort och insikten att vi snart har bott här ett år gör att tankarna och funderingarna för framtiden smyger sig allt närmare.

En afrikansk buffel har mött sitt öde
Japp, då var det dags...
Stor och liten svalkar av sig i vattenhålet (38 grader)
Safari i öppen bil
Trafikstockning 1
Trafikstockning 2

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

God fortsättning...
38` jaa..här i Sverige har vi haft köldrekord det gångna dygnet. Särna hade -44 grader, tur att man inte bor där. I jönköping har vi bara -12 + att vi fått flera decimeter snö !!! Trafikstockning här också !
Ha det gott i värmen/ Harriet

Miriam sa...

Det är inte riktigt lika varmt i Pretoriaområdet, där vi bor, men långt ifrån -12 grader. Fast barnen längtar jätte mycket efter snön!