måndag 28 december 2009

På väg till Knysna - Graaf Reinet

Fikapaus i Karoo

Vid 5:30 i morse lämnade vi Centurion och påbörjade vår resa mot Knysna, som ligger längs Garden Route mellan Kapstaden och Port Elizabeth. Det var inte speciellt mycket trafik och nästan inga vägarbeten, så det gick väldigt bra att köra. Vårt första stopp gjorde vi efter 42 mil i Blomfontein, där vi åt brunch.

Stora delar av Sydafrikas inland är halvöken (öde och ganska platt förutom spektakulära kullar) och kallas Karoo. Det är väldigt mäktigt att köra genom detta vackra landskap. Lite komiskt blev det när vi lyssnade till Ulf Lundells ”Öppna Lanskap” och åt svenska skumtomtar. I Karoo kan man verkligen tala om öppna Landskap.

Målet för dagen var Graaf-Reinet, även kallad the Jewel of Karoo. Vi kom fram strax före klockan 4 i eftermiddags och det var minst 2 timmar tidigare än vi trodde. Vi checkade snabbt in på vårt ”guest house” och åkte sedan till Camdeboo National Park, som omringar Graaf-Reinet. Parken är mest känd för sina vackra scenerier och vi åkte runt i ca 2,5 timmar och gick 2 mindre promenadslingor. Tyvärr hade vi inte riktigt koll på att detta var en park med mycket vandringsleder och vi hade inte världens bästa skor på oss, vilket det gjorde det ganska jobbigt att gå på de steniga stigarna.

Imorgon förmiddag ska vi utforska den pittoreska staden Graaf-Reinet lite närmare. Staden är den 4:e äldsta europeiska staden i Sydafrika och känd för sina välbevarade kapholländska hus. Därefter fortsätter resan till Knysna (41 mil), där vi kommer att återförenas med Gunilla och familj.

Utsikt över Graaf-Reinet



Valley of Desolation

1 kommentar:

Jennie Wincent sa...

Ser fantastiskt ut. själva röjer och städar vi efter vårt besök. Nu ser vi fram emot nyårsparty med sydafrikanska vännerna!

Gott Nytt år på er!/ Kram wincents