fredag 11 december 2009

Lion Park

I ett par dagar har våran pool varit som en gräsmatta dvs grön. Det myckna regnandet den senaste tiden främst på nätterna med åskoväder har gjort att pollen fått liv och frodats. Dessbättre har dock poolfirman nu haft i diverse substanser och fått den badbar igen...och blå.


Idag gjorde vi en utflykt till Johannesburgs Lion Park. Det är ett område med främst lejon men även ett antal andra djurarter såsom giraffer, zebror, några geparder och antiloper av olika slag. Parkens höjpunkter är dels när man kan få gå in och klappa lejonungar, vilket alla barnen gjorde (och jag), dels att man åker i tre olika hägn med massor av olika lejon i. Visste ni tex att det finns vita lejon? För er som är litterärt bevandrade i Mankells romaner vet ni att det finns en som delvis utspelar sig i Kapstaden - "Den vita lejoninnan". Min stora lycka var när jag fick hålla en cirka 3 månader gammal lejonunge i famnen. Den nafsade lite i armen och greppade tag med klorna i armen på mig så nu kan man skryta med att man blivit biten av ett lejon det ni!! Att tröjan sedan blev lite smutsig känns ganska sekundärt i ett sådan läge.


En sak som slog mig när jag var där inne med de mindre lejonen var det relativt billiga priset. För 100 rand vuxen, och 70 rand för barn, fick man fullt tillträde till parken och till att klappa ungarna. Om det varit på Kålmården där det finns möjlighet att klappa varg så hade det kostat mellan... 800 och 1 000 kr beroende på säsong.
.

En gepard
Tungkyss?
Matning av Giraffer, kan det bli bättre?
Noah med en lejonunge
Jag bli biten(faktiskt!!), men det var värt det!!!
Timon från lejonkungen eller en Surikat
South African Oryx eller Gemsbok Welcome to the pride!
Need a dentist?
Vita lejon

4 kommentarer:

Doublebee sa...

Coolt. Skönt att det gick bra ;-)

Anonym sa...

Tur att det inte är en handbollsliga vi har :)

Anonym sa...

Stollan Vall i L.S. vill ge följande kommentar till det inträffade:
"Vi i L.S. är väldigt glada över att lejonungen inte tog någon skada vi av den "omilda" behandling coach Scroller gav den och naturligtvis är vi också tacksamma över att han valde en unge och inte ett fulvuxet lejon att kela med"

Lyxhustru sa...

Lustigt; vi var till Rhino-Lion Park (Krugersdorp) i torsdags... och gosade med lejonungar o gepard. Visst är de för söta! =)
Lion park var vi till i April... häftigt att åka så nära alla lejon tyckte vi!

Mvh
Lindah