fredag 18 september 2009

Winston, hjälte i det moderna Sydafrika

Hemma i Sverige är vi så otroligt bortskämda med att Internet, bredband och allt fungerar i det väsentliga. Visst kan det bli fel någon gång i bland men huvudregeln är att det fungerar.

Sydafrika är Afrikas mest "utvecklade land" och visst finns det bredband här. Hastigheterna är dock långt från vad man kan önska sig. Morgonen den 9 september hölls enligt flera oberoende källor en tävling mellan ett företag som skickade 4 GB mängd data. Sändningen började samtidigt som man släppte duvan Winston med ett USB-minne. Tävlingen startade på onsdagsförmiddagen. Stäckan var cirka 15 mil. kl 11.15 rapporterade man att duvan hade landat med USB minnet. Kl 11.45 rapporterade företaget att c:a 4 % av överföringen var klar... Det är som svärfar brukar säga..."duvor är fantastiska djur..."

Idag hämtade jag min pappa på flygplatsen. I hissen till parkeringen mötte vi en sydafrikansk dam, som precis kommit hem efter en 3 veckors resa utomlands. När hon möttes i tullen var inte kommentaren välkommen hem utan, utan tulltjänstemannen skojade och sa efter att han frågat om hur länge hon varit borta "ja det blir spännande att se om din bil finns kvar..." Pappa Ove kommer att stanna i lite mer än två veckor. Under denna tid kommer vi göra lite utflykter i Pretoria-Johannesburg området. Därefter blir det en sexdagarstur till bl.a. Lesotho, Drakensbergen och Krugerparken.

/Stefan

Inga kommentarer: