söndag 20 september 2009

Tävlingsnerver

Ikväll åkte Tyra sin första skridksotävling här i Sydafrika. Hon hade svårt att sova igår och var väldigt uppspelt och nervös hela dagen. Vi försökte att lugna ner henne, men lyckades inte särskilt väl.

På vägen till ishallen åkte vi till "Sammy Marks' House", en herrgård i kolonialstil, byggd 1885. Vi gick en guidad tur och det fascinerande med huset var inte åldern eller storleken, utan att det var så intakt och komplett. All inredning fanns kvar och huset var fullt med roliga prylar, kläder, leksaker och fiffiga lösningar. Efter visningen tog vi en kopp te i trädgården och gick sedan en promenad runt i parken runt huset.

Sammy Marks' museum

Melk Tarte
.
Klockan 4 var det samling utanför ishallen inför tävlingen. Tyra var fortfarande mycket spänd och vi undrade lite hur det skulle gå. Framåt 7-tiden var det så äntligen dags för Tyra att åka. Hennes ben skakade och hon gjorde, i ärlighetens namn, inte sitt bästa åk, men hon fullföljde åket och verkade lättad efteråt. Vi vet inte hur det har gått för henne, vi åkte hem med killarna strax efter att Tyra hade åkt. Tyra är kvar i ishallen tills tävligen är slut och får åka hem med en träningskompis, som också bor på Estaten.

In action
Typisk vårdag...
Uppdatering: Tyra kom 2:a i sin grupp och mycket stolt över sin silvermedalj.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Tyra, bra jobbat!
Kram till er alla från Familjen Bergengren!

Anonym sa...

Inte illa Tyra - silvermedalj i första tävlingen!! Jättegrattis! / Charlotte

Anonym sa...

Jätte-grattis! Bra jobbat Tyra!!

Hälsningar fr familjen Ivarsson-Hektor