onsdag 11 maj 2011

Den långa vägen hem


Här kommer sista inlägget från vår resa genom Botswana, Zambia och Namibia.

Efter att vi varit i Sossusvlei och sanddynerna påbörjades resan hemmåt. Vi hade först tänkt att köra två dagar med långa sträckor men beslöt oss att dela upp resan och åka till Fish River Canyon som är en del av Ai Ais/Richtersveld Transfrontier National Park. Storleken på kanjonen är en het potatis och tvist råder mellan förespråkarna om Fish River eller Blyde River i Sydafrika är den som är störst efter Grand Canyon i USA. När vi var vid Fish River var det rejält torrt och lite vatten så jag får i alla fall hävda att Blyde River är betydligt vackrare (som partisk sydafrikan som man är...). Oavsett kanjonen så bodde vi på ett riktigt trevligt ställe som heter Cañon Lodge. De olika rummen är inkilade i berget och riktigt häftigt gjort. Från lodgen har man även en fantastisk utsikt med milsvid horisont. Solnedgången var fantastisk och hade vi inte haft problem under dagen med bensinbrist och punktering så hade vi säkert kunnat njuta mer av den kvällen då vi kom fram. I stället fick vi en rejält trevlig middag och en god natts sömn. Dagen efter tittade vi på kanjonen och sedan begav vi oss mot Upington och Sydafrika. Sista dagen reste vi de sista 800 km hem till Centurion, trötta men otroligt nöjda efter vår riktiga afrikaresa. Att resa i länderna i södra afrika är något som kan rekommenderas. Trygga länder med välordnad struktur. Lite äventyr ibland men det hör till. Vill ni ha tips i framtiden så hör av er!

Typiskt Namibiskt träd med en huskatt...

Ett av de ställena som vi kom till skulle enligt vår gps ha bränsle...en för bensin och en för disel, tyvärr var den slut och vi fick åka c:a 8-9 mil extra för att tanka. Det är stora avstånd i Namibia.

Solens första strålar bryter igenom på Cañon lodge. På lodgen hade de flera aktiviteter att erbjuda bland annat hästridning. På morgonen när jag var ute mötte jag hästarna nedan på en av vägarna som jag gick på, de fick ströva helt fritt.


Här är utsikten från den mest kända platsen i Fish River Canyon. Som ni ser var det rejält torrt.

Fantastiska klippformationer tornade upp sig.

Ett av husen på Cañon Lodge. De var alla specialdesignade för att anpassas till klippväggen de var bygda emot.

Här är familjen Wincents badrum, häftigt eller hur?

Det är vi som uppdaterar bloggen ;)

Inga kommentarer: