onsdag 4 maj 2011

Chobe River och National Park

Lite bilder från Chobe National Park i norra Namibia. Kvällsbilderna är från den båttur vi tog första kvällen och de andra från när vi körde i parken dagen efter. I parken finns mycket reptiler och elefanter. Enligt rykte finns det även gott om lejon vissa tider på året då torkan slår till. Vi var där när det fanns gott om vatten och då gömmer sig många av djuren. Som ni kan se på bilderna kom man djuren väldigt nära, och ibland kom de väldigt nära oss... Elefanter badade bara ett par meter från båten och en flodhäst började närma sig oss något irriterad. Bilden ovanför visar en Nile Monitor Lizard eller en Varan som den även kallas i Sydafrika.
Guiden körde in båten mot stranden och vi fick sitta och se på när djuren passerade revy.
Har uppenbarligen en bra tandläkare.
Nedan: Flodhästar i mängder fanns i floden. På kvällen hade vi en i trädgården på lodgen vi bodde på ett ställe som heter Garden Lodge i Kasane där svenska Kristine jobbar, länk kan ni hitta i kanten till höger.
Färre tänder än kollegan ovan. Visste ni att det finns tre djurarter som har elfenben. Elefanten, vårtsvinet och floodhästen. Flodhästens elfenben lär vara den av allra bäst kvallité men problemet om man skulle jaga dem är att de sjunker om man skjuter dem... Flodhästen är även det djur, efter myggan, som dödar flest människor i Afrika...

Lite söta ändå...
...även bakifrån.
En annan söt sak...
Solnedgången i afrika kan vara bland det vackraste att beskåda
Rast med medhavd matsäck tillsammans med familjen Wincent. Vi frågade vakten på området om det var lungt. Hon svarade att det var det, men att vi skulle vara uppmärksamma eftersom det fanns bufflar i området. Skönt att vi fick användning för de nyinköpta campingstolarna också!
Tämligen säker på att detta är en Martial Eagle (hona), och i så fall den största av de afrikanska örnarna.
Elefanterna i Chobe har relativt korta betar på grund av att det finns så lite kalk i jorden.
Fler bilder kommer men inte idag...

1 kommentar:

Anonym sa...

Fantastiska bilder Stefan. Solnedgången är grym! Gillar även Noah i keps med elefanten bakom. / Larsy