lördag 3 april 2010

Indiskt bröllop!

Glad Påsk!!

Igår morse hämtade Stefan familjen Liljeblad på flygsplatsen. Hela Långfredagen regnade det och vi kände oss alla (även vi som inte hade flygit) väldigt trötta och sega. Vi tog en kortare promenad innan middagen, men i övrigt gjorde vi inte speciellt mycket. I förmiddags åkte vi till Irene Village Mall och strosade lite. Stefan stannade hemma och lagade en fantastisk lammstek och på eftermiddagen fick barnen leta påskägg och chokladankor i trädgården.

Ikväll har Elisabeth och jag varit på indiskt bröllop. Det var en kollega till mig, vars dotter Shadia gifte sig. De är muslimer och bröllopet var väldigt intressant, om inte det mest livade bröllopet jag varit på. Bruden var otroligt vacker och maten var fantastisk god!
Miriam


Bruden Shadia fanns i festlokalen när vi kom till bröllopet och väntade på att hennes brudgum skulle komma från moskén. Hon satt på sin stol i över en timme och väntade. När brudgummen kom, tog han av henne slöjan och kysste henne på pannan, vilket var tecknet på att de var gifta. Bruden får inte var med i själva vigselceremonin i kyrkan.

Allting i festlokalen var vitt (utom blommorna).

Bruden Shadia

Bruden händer

Brudens stolta föräldrar, min kollega Riyas och hans fru Sumaya

Inga kommentarer: