söndag 11 april 2010

Grattis Miriam!!!


Idag fyller Miriam 40 år och för detta ropar vi hipp hipp hurra! Hon har länge planerat denna dag och vi hoppas att det komer att bli en minnesvärd dag för hela livet. Hela familjen hurrar och jublar och vi ropar "Vi ÄLSKAR dig"

Tyvärr har hon förlorat sin mobil så om det är någon som vill gratta får i ringa på min mobil.

I går satte vi oss äntligen på planet till Kapstaden. Det var nästan exakt ett år sedan vi var här på semester med familjen. Det är verkligen något speciellt med denna otroligt vackra stad. Tyvärr var inte vädrets makter riktigt med oss när vi landade men redan på kvällen klarnade det upp. Planet från Johannesburg var över en timme försenat och när vi landade var det en del strul med hyrbilarna, men fråm emot eftermiddagen hade vi kommit fram till vårt boende vid Kommetjie strax söder om Kapstaden. Här har vi hyrt ett hus inte långt ifrån stranden. Det är ett fantastiskt hus som man bara drömmer om... På kvällen åkte vi efter kusten och de branta vägarna på Chapmans Peak in till Kapstaden och V&A Waterfront där vi prommenerade en stund innan i tog någonting att äta.
I går blev det en kort promenad till stranden och sedan avfärd mot Franschoek som är känt för bland annat vara en av de byarna som Hugenoterna kom till här i Sydafrika. Miriam har ju även ett franskt påbrå, vilket kanske inte är lika känt som hennes tyska påbrå, och detta med Hugenoterna har alltid lockat. Byn ligger vackert inbäddat i slutet av en dalgång cirka 60 km från Kapstaden. Många av byggnaderna är äldre och byggda i s.k. Kap-holländsk stil och det påminner mycket om europa och Italien med vingårdar och vackra vyer. Idag börjar Miriam och Elisabeth med att rida på stranden i 2 timmar innan vi äter lunch tillsammans och njuter av de otroligt härliga omgivningarna. I kväll ska vi ut och äta och de yngsta barnen kommer att vara hemma med en barnvakt...!
Så än en gång utropas hipp hipp hurra!!
Kram
/Stefan

7 kommentarer:

Anonym sa...

Vi instämmer i gratulationen, och önskar Guds välsignelse!
Kram mamma och pappa

Anonym sa...

Grattis, hoppas du får en bra dag! Kramar Gunilla, Micke, Linnéa, Jacob, Anton, Stella, Edvin och Posum!

Anonym sa...

Grattis Miriam!

Ha en fantastisk födelsedag!
-Det verkar finnas förutsättningar för det!
Kram till dig o er alla från fam. Heimdahl

Anonym sa...

Grattis Miriam!
Hoppas du får en fantastisk dag!
- Det verkar finnas alla förutsättningar för det!

Stor kram till dig o hela din fina fam. Längtar efter er alla!
Fam. Heimdahl

Granatherna sa...

Stort Grattis till dej Miriam från oss Granather!!

Det låter som ni har det härligt i fina Kapsatden, så vi hoppas att även födelsedagen har varit en fantastisk dag.
/Johan, Lolo, Erik och Emil

Anonym sa...

Underbart att ni firar så väl! Det är ni alla värda, kram å grattis miriam :-) /malin jakob klara kajsa

zetterlinds sa...

Tack, tack för alla gratulationerna. Det uppskattas!
Miriam