torsdag 15 oktober 2009

This is Africa!

För 2,5 veckor sedan när det blixtrade och dundrade som värst, slutade vår telefon och vårt bredband att fungera. Jag väntade 2-3 dagar för att se om det skulle hända något av sig själv (eftersom vi varit med om ett par kortare avbrott tidigare), men när det inte gjorde det ringde vi till det statliga telefonbolaget Telkom. Skatteverket släng dig i väggen, Telkoms telefonköer är inte att leka med! Telkom lovade att skicka en reparatör och en vecka senare fick vi ett SMS att en reparatör nu fått uppdraget att undersöka vår telefonlina.

I onsdags kom så äntligen en reparatör, men han lyckades inte laga felet. Senare på eftermiddagen kom en annan reparatör, men han kunde bara laga själva telefonledningen. Bredband kunde han inget om. Imorgon har vi blivit lovade att Telkom ska komma och kolla på vårt bredband. Tro för den delen inte att vi får något avdrag i priset på det relativt dyra och långsamma bredbandet, Telkom har ju bara lovat att leverera tjänsten i möjligaste mån... Det är tur att det finns mobiltelefoner och 3G!

I eftermiddags när jag kom hem från jobbet stod det stora skyltar på entrén till Estaten att vattnet tyvärr måste stängas av mellan 8 och 18 på måndag. De rådde oss att istället bunkra vatten. På måndag morgon landar familjen Granath från Jönköping i Sydafrika och hade nog hoppats på en skön dusch efter den långa flygresan. Istället får jag hänvisa dem till poolen. Kanske ska jag fylla badkaret med kokhett vatten på morgonen, så de i alla fall kan få bort kloret efter doppet i poolen.

I-landsproblem, jag vet, men ibland blir man lite frustrerad av att höra "What did you expect, this is Africa?"

1 kommentar:

Lolo sa...

Det blir underbart med ett dopp i poolen! Ser framemot måndagen. Nu har vi ca 7 grader ute, men det blåser och är mulet.