söndag 18 oktober 2009

lite av varje

Pretoria är inte bara en av tre huvudstäder i Sydafrika, utan Pretoria kallas även The Jacaranda City. Orsaken är att det gata upp och gata ner har platerats Jakaranda träd som vad jag förstår en gång givits som gåva från Brasilien (uppgiften får inte ses som absolut). Jakarandaträdet finns inte naturligt i Sydafrika. Numer får inga ytterligare träd plateras eftersom de är vattenslukare och då vatten är en stor bristvara i Sydafrika känns det ganska naturligt. Det är en fantastisk upplevelse att åka dessa gator i centrala Pretoria och allt är lila.

De som följt vår blogg har säkert noterat besöksräknaren. Sedan april i år har vi haft över 5000 besök. I snitt har det varit omkring 30 besökare varje dag. Även om inte alla skriver är det naturligtvis något som stimulerar oss och tycker det är värt att fortsätta. Ditt besök registreras en gång per dag men inte om du besöker sidan flera gånger varje dag. Inte bara att det är så många som hälsar på sidan utan även att det är besökare från så många olika länder. Se följande statistik;

Sweden 3411 besökare
Okänt land 1507 besökare (bla. Sydafrika)
United States 40
Australia 34
Germany 16
United Kingdom 13
Norway 9
Finland 5
Italy 5
France 4
Spain 4
Malaysia 3
Japan 3
Israel 2
Canada 2

Observera att vi kan inte se vem som besökt sidan!

/Stefan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Fantastiskt vad vackert !!! Här är ju träden som ni kanske förstår i nyanserna gul röd grön bruna och hälften av bladverket ligger på backen.
Vad roligt att Er blogg är läst av så många ! jag är en flitig besökare...så spännande att få läsa och se bilder.

Kramar till Er !!!
jag kan nog hälsa från oss alla på HallonEtt
/Harriet

zetterlinds sa...

Hej Harriet,
Tack för hälsningen och hälsa du också till HallonEtt från oss!
Kram Stefan

Anonym sa...

Vad häfteig många ... jag har många siffror :-) Kram å hälsa Granatharna!