onsdag 20 maj 2009

barn R barn

Barn R Barn heter förskolan som Ivar, Noah och Axel går på. Det är stor skillnad jämfört med vad vi är vana vid från Sverige. Det första som slår en när man kommer dit är de höga staketen och att man måste passera 2 grindar för att komma in.
Mitt i förskolan ligger en väldigt stor samlingslokal. Här serveras alla måltiderna och alla barnen (ca 100 barn) äter samtidigt. Till frukost serveras alltid majsgröt, denna ratas totalt av killarn. De får äta frukost hemma istället.
Barnen är indelade i olika åldersgrupper och varje grupp har ett klassrum. Den yngsta gruppen är för bebisar. Föräldrarledigheten är bara 3 månader i Sydafrika.
I varje grupp går det 20 barn. Noah och Axels grupp har 2 förskollelärare och Ivars grupp har bara en lärare!
Resurserna på förskolan går inte att jämföra med svenska förskolor, men killarna verkar trivas bra och har skaffat kompisar, och gården är verkligen helt fantastisk och stor.

1 kommentar:

Granatherna sa...

Kul att läsa om hur det är i förskolan. Det verkar ju riktigt bra, men annorlunda än här hemma. På Emils dagis var det gårdsfest i tisdags, och snart är dagis-epoken slut för oss, och det är skola för bägge killarna.
Johan &Co