onsdag 20 maj 2009

Grattis farfar


Nu duggar födelsedagarna tätt! I dag gratulerar vi farfar på hans födelsedag (30 år var det va?).

Jag kom just in från trädgården efter att ha vattnat gräs och rabatter. Problemet är att det befintliga sprinklersystemet inte fungerar tillfredsställande. Något har hänt med regulatorn så att timer och fördelning av de olika sektionerna inte riktigt går som det ska. Förmodlligen är det delvis en inställningsfråga, men utan handbok är det inte helt självklart hur det ska vara inställt... Vi har en firma som kommer en gång i veckan och klipper gräset tar hand om trädgårdsskötseln sopar garageuppfarten osv, men de kollar inte bevattningsanläggningen så detta blir lite att klura på. En annan tjänst som vi har är poolskötseln. Vi hade turen att lyckas förhandla så att båda dessa tjänster ingick i vårt hyreskontrakt. Just denna årstid är väldigt torr med klara dagar så om vi vill ha någon gräsmatta måste detta fixas, snart. Misstänker att ni med trädgård har börjat att klippa för fullt...
Vad gör annars en "lyxmake" på dagarna, förutom att jag försöker spela golf två gånger i veckan och gå på gymet en till två gånger i veckan. Jag går upp på morgonen och kör något eller några av barnen nästan varje dag. Jag har nog bara tagit en sovmorgon en eller två gånger sedan i januari och då pga av att man känt sig lite febrig. Sedan ska det handlas och fixa ärenden osv. som gör att dagarna går. Tyra hämtas vid 14.00 tiden och då försöker vi hinna med läxorna innan kl 15 då killarna hämtas. Matlagning därefter och Miriam kommer vid 17-17.30 som oftast. På torsdagarna blir det skjuts till svenskundervisningen i Pretoria för Tyra och vi är två familjer som delar på körningen. Eftersom man inte tar sig någonstans utan bil blir det mycket skjutsande fram och tillbaka. Det är då skönt att det flesta av våra aktiviteter sker i vårt närområde.
I morgon ska jag försöka komma iväg till ett konstmuseum i Pretoria och till helgen blir det grabbhelg i Bushen utan elektricitet. Helgen är vald utifrån att det inte är något månsken så att vi ska kunna titta på vintergatan, kolla stjärnor och vandra i bushen och spana efter fåglar och djur till fots. Vi är 6 stycken svenskar som åker i väg och jag har hört rykte om att det kanske ges möjlighet till att få en liten flygtur...rapport senare.
/Stefan

1 kommentar:

Granatherna sa...

Låter riktigt spännande med en nattlig tur i bushen. Hoppas det blir kul.
Annars låter det ju inte som ett så dumt liv. Tur att bevattningen strular så att det finns lite utmaningar att bita i ;-).
Johan &Co