tisdag 22 mars 2011

Pilanesberg och diverse klipp...


I går var vi i Pilanesberg Nature Reserve. Vi ställde klockan på 03.45 och kom iväg strax efter 4. Parken öppnar kl 6 och det är c:a 20 mil att köra. Det funkade hyggligt med barnen som somnade direkt och vaknade lagom till det var dags att köra in i parken. Dagen var lyckad, om än varm med toppar kring 33-34 grader. Tur att vi har luftkonditionering. Barnen var lediga eftersom det var en allmän helgdag. Vi såg som vanligt många djur, men gräset är rejält högt nu så det är svårt att hitta kattdjuren. En lejonhona fick vi syn på, men avståndet var ganska stort och hon låg i gräset, som ni ser nedan.

I söndagskväll såg det ut som att Ivar hade kammat sig eller fixat till håret på något konstigt sätt. Killarna är inne i en period när det ska fixas och göras tuppkam eller bara bli coola, så jag reagerade inte nämnvärt på det i början. Nästa gång jag tittade till såg jag att han hade "friserat" sig med egen hand... Resultatet syns nedan. Idag blir det en tur till en "auktoriserad" frisör, jag tror det funkar bäst...hårförlägning kanske?
Självfriserad...
En vild gräshoppa på vindruta, detta med Safari kan vara livsfarligt...
Någonstans i gräset kan lejonen finnas...

Det finns alla möjligheter till safariturer, här är ett...
Sekreterarfågel
Barnen tar en paus från safarin och bygger kojor i bilen med filtarna, det är 33 grader utanför.
Visst är det vänstertrafik i Sydafrika!

Hela familjen giraff vid vattenhålet i närheten av restaurangen i Pilanesberg

1 kommentar:

Gabriella Kruger sa...

Hmmm....jag bara väntar på att Eilika ska använda saxen på sina långa lockar! Vi får väl se hur lång tid det tar. Pilanesberg är en super fin park verkligen. Vi var där för ett antal år sedan och var jätte nöjda. Kram från Krugers View