fredag 3 december 2010

Sommarlov!!!

Igår var det dags för en liten utflykt till Sun City som ligger i närheten av Pilanesberg Game Reserv som vi besökte för några veckor sedan med familjen Ljungberg från Jönköping. Sun City är ett kasino och hotelområde med två golfbanor av världsklass och en mängd olika barnaktiviteter. I Sun City hålls varje år ett "Million Dollar PigeonRace" och eftersom svärfar är smått intresserad av duvsport så var det ett givet besöksmål. Tyvärr var man tvungen att förboka ett besök i duvslaget och de ansvariga svarade inte på telefon. Typisk nog så började också årets stora tävling i golf just i går, vilket gjorde att många av aktiviteterna endera var avstängda eller stängde tidigt. För två år sedan vann Henrik Stenson en sisådär 10 miljoner Rand (10 milj kr) i denna tävling. Hursom helst gjorde detta, i kombination med att det började smådroppa av regn, att vi körde in i Naturreservatet för att titta på djur i stället. Vi kom dit vid två-tiden och när vi skulle lämna vid kl 18 såg vi den första elefanten. Dess för innan hade sett en hel del noshörningar men annars inget speciellt. Då träffade vi på ett par som rekommenderade ett ställe där de sett lejon något tidigare på dagen. Strax innan vi kom fram till platsen som de pekat ut hade vi turen att se en leopard (...igen Jennie och Fredrik ;) och 300 meter längre bort såg vi sedan ett av lejonen som utlovats. Till sist blev dagen riktigt lyckad och vi kom hem ganska sent.

Idag var det skolavslutning med betygsutdelning och Tyra och Ivar börjar nu ett välförtjänt sommarlov i 6 veckor. Då ska vi hinna med att åka till Sverige och sedan över nyår åker vi till Durban och havet för sol och bad samt för att titta på delfiner!

Ovan ser ni den konstgjorda stranden i Sun City med en helt vanlig vågmaskin liknande de som finns i många av de svenska badhusen...

Palatset "The Lost City" är ett imponerande hotelkomplex av högsta lyxkvallité
.
Badalternativen är många i Sun City

Ett av de konstgjorda (?) vattenfallen i Sun City

Årets kull av baby Impalaantiloper

En ung Sjakal var betydligt mer intresserad av vad som fanns en bit bort än oss

Pilanesberg Game Reserve i eftermiddagsljuset

Dagens Leopard. Leoparden är otroligt fotogenisk...om den bara vill visa sig ordentligt....

1 kommentar:

Jennie Wincent sa...

Ja, vad säger man, bara att gratulera. Jag tycker ändå det bådar gott för alla våra safaris vi kommer göra i Botswana och Namibia. Deras leoparder kanske inte har Wincentskräck!

;)