tisdag 28 april 2009

Vardag i tre dagar..

Syskonkärlek


Idag var det trötta pojkar som skulle gå till förskolan. Ingen var direkt sugen på det men det avlöpte trots allt bra utan några utbrott. De var väl för trötta för att orka kivas med varandra. Efter 10 dagars frånvaro och en långhelg på det är det klart att motivationen saknades. Tyra har fortfarande påsklov (och har namnsdag idag påpekar hon när jag skriver detta...).

När pojkarna slutade före påsk var "termin 1" avslutad och tro det eller ej men killarna fick skriftligt omdöme alla tre!!! Ivar har mycket att lära... han fick knappt medelbetyg på att kunna sitta rakt på golvet. Det vore något för er på Hallonett!! Nåja, Ivar har även träffat specialläraren på Tyras skola som pratat med honom och hon är inte orolig för att han kommer att klara skolmognadsprovet i september. Vi var mest oroliga för att han inte skulle ha tillräckliga språkkunskaper, men hon verkade inte orolig alls. De satt tillsammans en halvtimme och pratade. Det verkar i alla fall stämma det som stod i Ivars betyg att han plockar upp engelskan bra. (Lika bra som han plockar upp Afrikaans)

Själv håller jag för närvarande på att undersöker olika möjligheter till att ha någon slags sysselsättning. Jag har en del öppningar så kanske kanske. Synd bara om mitt (ringa) golfspelande skulle bli lidande.

Ja ja, vad vi kan konstatera efter dessa snart fyra månader är att barnen har växt varandra närmare. Alla leker med varandra i olika konstellationer. Noah och Axel har mognat och tar för sig mer och mer på gott och ont, allt måste vara så rättvist eller hur? Det är då man får försöka att förklara att världen är inte helt rättvis...

Tillsist... vi vet att ni finns där så skriv gärna en hälsning till oss eller ställ frågor...

/Stefan

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis på namnsdagen Tyra!!!

Hälsningar
Agneta med familj

Ken Larsson sa...

Följer era äventyr med spänning. Hälsa hela familjen! Såg att en familjemedlem finns på Facebook, fortsätt så...

Stefan Zetterlind sa...

vad menar du ;)
/Stefan