onsdag 29 april 2009

Truman Show?

Truman Show är en film som gick på bio för några år sedan med Jim Carrey. Den som sett den vet vad den handlar om. Kort är att han var en såpastjärna utan att han visste om det (filmad i smyg) och att man skapat en stad som var fiktiv och som anpassad för tv showen med dolda kameror.

När några kopmisar till oss hade besök tyckte de att vi lever i en värld liknande Truman Show. Låter det konstigt? Omkring oss finns det bara en massa stora hus och bostadsområdet är inhägnat med vakter dygnet runt. Alla besökare vi får måste anmälas av oss i vakten. Detta har naturligtvis med det allmänsa säkerhetsläget i landet och i den delen av Sydafrika som vi bor i. Efter som vi lever i en relativt skyddad bubbla blir det lite av en värld skiljd från den verklighet som Sydafrika faktiskt innebär, i likhet med filmen med Jim Carrey. Estaten som vi bor i heter Centurion Golf Estate och golfklubben har en 18-håls bana samt ett antal korthål och driving ranch. Banan håller hög klass och har en del riktigt kluriga hål över vatten. Ni som är intresserade kan surfa in på denna länk:


Idag gick jag 18 hål med en kompis som har egen golfbil. Tyra som fortfarande har påsklov fick följa med och körde denna på banan (fast hon egentligen inte får...). Bilen ser ni nedan och vårt hus syns längst ned till höger i bild. Vi bor efter 11 hålet om ni inte redan visste det. Resultatet? tja...okej...inte mer...
/Stefan

Inga kommentarer: