tisdag 7 april 2009

Bredband

Efter nästan 3 månader har vi äntligen fått bredband hemma!!! Jag hade nästan slutat hoppas att det skulle hända, men igår ringde de från telefonbolaget och sa att vi kunde komma och hämta våra inloggningsuppgifter på närmaste kontor. Så nu sitter jag här i arbetsrummet hemma och skriver detta inlägg.

Ibland är det väldigt svårt att tro att vi bor i Afrika, men ibland blir det väldigt uppenbart att vi befinner oss i just Afrika. Förra veckan brast ett kommunalt vattenrör en bit från kontoret och då var kommunen tvungen att stänga av vattnet i hela området (hyfsat stort kontorsområde) i nästan 2 dagar. Vi kunde alltså inte gå på toaletten under dessa 2 dagar. Jag och de flesta andra åkte till närmaste köpcenter på luncherna och vid 4-tiden på eftermiddagen var kontoret tomt.

Den 22 april är det val här i Sydafrika. ANC och dess partiledare Jacob Zuma förväntas vinna valet, även om det är osäkert om ANC kommer att få ensam majoritet i detta val. Jacob Zuma är mycket kontroversiell, men igår blev det klart att han friats från mutanklagelserna, som han varit åtalad för. Mina arbetskamrater, både svarta och vita, är inga större Zumaanhängare, men han är väldigt populär i townshipen. Det ska bli spännande att se hur det går i valet och framförallt hur det blir efteråt.

Till sist lite bilder inifrån huset.

/Miriam
Vardagsrummet
Matrummet

Entrén

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej på er!
Läser er blogg m stort intresse o imponeras av, framförallt, Tyras, Ivars, Noas o Axels framsteg o görande.Känns så overkligt att ni är i AFRIKA :-)
Här hemma har vi just börjat m påskledighet. Igår hade vi stor påsksamling på Äpplet m besök av en heltokig påskkärring(Harriet så klart) som tappat bort sin katt. Hmmm? Firar man/ni påsk i Afrika?
Varma hälsningar från mig o en riktigt GLAD PÅSK. KRAMAR// Lunkan