fredag 24 april 2009

Semesterbilder

Äntligen på väg! Vi började vår 150 mil långa resa från Centurion ner till Cape Town på Påskdagen. Vägarna var raka och fina, landskapen var hissnande vackra, människorna och städerna var få till antalet. Första kvällen övernattade vi i Colesberg, (bilden är tagen strax utanför Colesberg) en stad som barnen snabbt döpte om till "Kylarköping".

Första dagen i Kapstaden strosade vi runt i hamnområdet "Victoria and Albert Waterfront" och besökte "Two Oceans" akvariet.



I V&A Waterfront ligger mängder med affärer och mysiga restauranger och caféer längs fina promenadstråk.

Ivar var valdigt fascinerad av hajarna pa akvariet.

Axel på stranden vid Fish Hoek

Noah på samma strand... Känd mark...

Stranden vid Muisenberg där vi hyrde huset

Vi tittade även på pingviner på Boulders Beach i Simonstown. Vid tillfället fans det c:a 300-400 pingviner och de flesta häckade. Som mest kan det vara flera tusen pingviner i området.

Linbanan upp till Table Mountain, eller Taffelberget som det kallas på svenska.

Souvernirshoppen uppe på berget

Axel "the brave"

På hemvägen gjorde vi 2 övernattningar. Den första var i Oudtshoorn, mest känt för sina strutsfarmer. Självklart besökte vi med en sådan farm, där vi fick se på, klappa, mata och även rida på strutsarna. Axel var det enda av barnen som ville rida, men t o m personalen på strutsfarmen var imponerade av honom.


Den andra övernattningen gjorde vi i Kimberley, som är mest känt för sina diamanter. På bilden ser ni "The Big Hole", den gamla diamantgruvan. Här hittades över 2 ton diamanter mellan 1871 och 1914.

2 kommentarer:

Ken Larsson sa...

Wow, vilka bilder. Riktigt schyssta alltså.

Anonym sa...

Makalöst vackra bilder!!!

Mvh
Agneta