söndag 16 januari 2011

Vad har vi i lunchlådorna?

Den gångna helgen har varit ganska lugn, vädret har skiftat mellan sol och regn, så det varit svårt att planera utomhusaktiviteter. Vi hade besök igår kväll, men annars har vi mest tagit det lugnt.

Skolan mjukstartade förra veckan, nästa vecka kommer de att sluta minst en timme senare eftersom idrotten och alla frivilliga aktiviteter börjar då. Det tar lite tid att komma in i rutinerna, göra lunchlådor och att komma ihåg allt barnen ska ha med sig till skolan, vem som har simning vilken dag m m. Nu när alla 4 ska iväg till skolan är morgnarna lite hektiska....

Barnen får ingen lunch i skolan, istället gör vi iordning en liten matsäck till dem. Vi fick en fråga förra veckan vad vi stoppar i lunchväskorna. Det är inte helt enkelt, men vi försöker att variera oss mellan smörgåsar, samosas (som trekantiga vårrullar), pannkakor, biltong (torkat kött, sydafrikansk specialitet), yoghurt, müslibars plus lite frukt och grönsaker. Har ni några bra tips, så tas dessa tacksamt emot (barnen har ej möjlighet att värma upp maten)!

5 kommentarer:

Lyxhustru sa...

Göra egen risifrutti, kanske?
Såg recept på det förut, och det var lätt! =)
/Lindah

Miriam sa...

Hej Lindah!
Bra idé, maila gärna receptet!

Anonym sa...

Pasta sallad är aldrig fel ... kan vara med korv el kyckling el köttbullar el tonfisk (men det gillar kanske inte barnen)
+ gurkbitar + coctailtomater + allt annat gott ni har färskt som avokado ärtskidor mm mumma! Kram vänner, malin

Anonym sa...

Frusna köttbullar är bra, de fungerar som "frysklampar" i boxen oxå.

Anonym sa...

Hej på er! Förstår att det krävs lite logistik. I helgen började Julias vintersäsong på riktigt när skidtävlingarna drog igång. För att slippa leva på korv och bröd varje helg framöver inhandlade jag mattermosar (läs mat-termosar) till oss 3. I lördags kväll var de fyllda med gulasch som jag gjorde stor-kok av i fredags (räcker nog till nästa tävling också), men vi har även tänkt ha pastasallad och annat gott i dem också. De ska kunna hålla både värme och kyla. Gulaschen blev himla god och mättande!

Stora kramar till er alla!
Annette