onsdag 26 januari 2011

Plötsligt en dag så händer det

Ni som har följt bloggen vet att vi har försökt förlänga våra uppehållstillstånd sedan i augusti förra året. Först hade vi tänkt att förlänga till slutet av 2011, men konsulten som anlitades trodde det skulle bli svårt för mig som ekonom att få arbetstillstånd. Fram tills nu har jag haft ett så kallat intercompany transfer, som går ut den 15 februari. När vi sedan bestämde oss för att flytta hem i juli, har vi ansökt om ett 6-månaders uppehållstillstånd.

Vi har fyllt i massor av blanketter och skickat in intyg i 2 omgångar. Förra veckan ringde konsulten och sa att det var dags för oss att göra läkarundersökning samt lungröntgen. Och igår blev vi ombedda att omedelbart komma in med våra pass och ansökningshandlingar i original, annars skulle vi inte ha våra tillstånd till den 15:e februari. Tänk att det kan ta så många månader och helt plötsligt måste passen in bums! Nu är i alla fall passen inlämnade och någon gång nästa vecka ska vi få våra nya uppehållstillstånd, jag vågar knappt tro på det än.
Miriam

3 kommentarer:

Minna sa...

Know the feeling! Gud vad jag har flängt fram och tillbaka till Home Affairs..de är verkligen hopplösa.. Men lycka till och hoppas ni får de i tid.

Mvh
Minna

Anonym sa...

Hej!
En liten fråga, som inte handlar om detta inlägg;
Hur har ni gjort med de mindre barnen när ni åkt på safari? Har hört att det oftast är en åldersgräns på 6 alt. 8 år?
//Helene

zetterlinds sa...

Hej Helene! Det stämmer att det finns många privata lodger som har åldersgräns, men de statliga parkerna tillåter barn i alla åldrar, se www.sanparks.co.za. Där kan man också hyra stugor och tält till en rimlig kostnad. Om du vill ha tips på privata lodger som tillåter barn, maila mig gärna på myralo70@gmail.com.
Miriam