torsdag 27 januari 2011

Besök på 23 Santa Monica, lejon och grottor

Livet som hemmapappa är hårt. I tisdags hämtade jag Micke på flygplatsen som för första gången i sitt liv besäker Afrika. Han kommer att stanna i två veckor och det gäller att försöka hinna med både vardag och sightseeing under den tiden. På måndag startar vi tidigt och gör en femdagars resa då vi bland annat ska köra från norra änden av Krugerparken till södra änden. Det är en dröm som jag har haft och vi kommer bland annat att sova tre nätter inne i parken.
.
Idag hade vi lite försmak på upplevelser då vi besökte Kalkstensgrottan och Världsnaturarvet Sterkontein som också kallas Mänsklighetens vagga. Där har man hittat benrester av skellet som lär vara upp emot 3,4 miljoner år gamla. På hemvägen passerade vi lejonparken, och naturligtvis var det svårt att inte köra förbi och hälsa på de söta lejonungarna. Än en gång biten av lejon överlevde jag!
Nedgången till grottsystemet i Sterkfontein

Kalkstenen bildar spännande formationer från taket

Ett rejält stort grottsystem

En lugn dag på jobbet som lejonunge
.
Close Encounter

Inte syskonkärlek men väl två lejonungar som kelar med varandra

Fotoögonblick

En vildhund "Wild Dog", detta djur är det som står närmast att bli utrotat i Afrika...

1 kommentar:

monwall sa...

Hej
Vår son och två kompisar kommer på måndag. Vi ska också till Kruger (4:e gången för vår del). Vi skulle också vilja åka genom hela Kruger, kanske blir det i påsk, det ska bli roligt att höra vad ni tycker.
Är det på Ukutula ni umgåtts med Lejon?
Ha en trevlig resa. Vi ses kanske den 9/2 hos Gun?
Hälsningar
Monica