tisdag 7 september 2010

Vardag

Igår började skolan igen för Tyra och Ivar, så nu är det fullt upp med aktiviteter och läxläsning på eftermiddagarna igen. Morgnarna är också mer stressiga, eftersom vi det ska packas lunchlådor (barnen får ingen lunch i skolan), ätas frukost och köras till skola och dagis.

Vi har påbörjat processen med att söka förlängt uppehållstillstånd i Sydafrika. Vi har fyllt i den första uppsättningen med blanketter, beställt personbevis på skattemyndigheten och utdrag ur belastningsrestret i Sverige. Imorgon ska vi till polisen här i Sydafrika och få intyg om att vi inte finns i deras brottsregister, sedan ska allt skickas till Home Office, som strejkade fram tills igår.

Igår suspenderades de statsanställdas strejk efter drygt 3 veckor. 1,3 miljoner personer kunde återvända till sina jobb inom skola, sjukvård och förvaltning. Parterna har inte enats än, men hoppas kunna göra det de närmaste 3 veckorna.

3 kommentarer:

Lyxhustru sa...

Uppehållstillstånd? Räcker det inte med vanligt visa?
Vi förlängde vårat visa i januari... Vi anlitade en tant till hjälp... smidigt och snabbt som tusan var det. =)

Miriam sa...

Lindah, jag söker arbetstillstånd och eftersom vi bott här i snart 2 år, räknas det som första steget för permanent uppehållstillstånd.

Lyxhustru sa...

Aha, då förstår jag! =)