lördag 11 september 2010

En lördag med valmöjligheter!


Lördag i Sydafrika är också familjedagen i veckan. Idag var inget undantag. Fullspäckat schema redan från början. Vi hade sett fram emot denna dag under hela veckan. Noah och Axel eftersom de skulle på ett av sina första riktiga kalas med aktiviteter och vi andra för att få gå och rösta och sedan äta lunch med flera av Miriams kollegor och andra vänner på en restaurang i närheten av den svenska ambassaden där vi röstade. Jag tycker verkligen att det är en fest att få gå och rösta. Trots att man vet att ens röst ensamt kanske inte blir avgörande för valutgången är det ändå förmånen att få göra det som är kicken för mig och man känner sig viktig och delaktig.

Kalaset arrangerades på en motorbana i Zwartkop. Det var tävlingar på banan denna dag, men i hörnet av det stora området, fanns det en liten avdelning med motorcykel-fyrhjulingar som syns på bilden ovanför. Det är inte kalasbesökarna som syns men alla kalasbesökare fick fem åkbiljetter var. Man hade även fixat med ett stort partytält och hoppborgar. En del av området syns på bilden direkt nedanför. Axel och Noah var så taggade och upprymda efter kalaset! De fick köra helt själva med en "ledsagare" som följde dem strax bakom, lyckan var total.

Eftermiddagen och kvällen avslutades med trevliga vänner med fantastisk god mat och lek för barnen. Hoppas att det inte stökats till allt för mycket...


Några av kalasdeltagarna, Axel hade sett fram emot att få sitt "Party Pack"

Glada för att slippa rösta eller bara glada?
Delar av det stora gäng med svenskar som röstade på ambassaden på lördagen.
En av de bilar som tävlade på den stora motorbanan precis brevid kalaset.

Inga kommentarer: