torsdag 2 september 2010

Rietvlei Nature Reserve


Eftersom det är ett litet skollov just nu för för Tyra och Ivar gäller det att försöka hålla dem sysselsatta och på gott humör. Därför bestämdes det idag att vi skulle göra en utflykt till Rietvlei Nature Reserve som ligger c:a 10-15 minuters bilväg från oss. Jag lät Axel och Noah vara hemma från dagis och deras dagiskompis Elle med mamma Jennie och mormor följde med i vår minibuss.

Rietvlei är ett relativt stort område med ett antiloparter, zebror, noshörningar och geparder. Vi visste av Jennie att det var svårt att se geparderna och inte heller idag fick vi se någon. Det var en lyckad och lagom utflykt. Det man gång på gång blir imponerad av här är de låga priserna. Vuxen 40 kr , barn över 7år 5 kr, barn under 7 gratis och sedan en liten avgift för bilen på 45 kr. Funkar helt klart för mig.

Efter två timmar hade vi åkt genom ungefär halva reservatet och tog en varmamackorpaus. Även det för en relativt billig peng eller vad sägs om en toast med Chicken/mayonaise för 14 kr?

Det är som ni kanske minns ohyggligt torrt just nu och det dammade en hel del. Lite blandade bilder hittar ni nedan. I reservatet finns en hel del Elandantiloper, som är den största av antiloparterna i Sydafrika.
.
För ett par år sedan hade de noshörningar som blev skjutna av tjuvjägare. Efter detta satte man in nya noshörningar, men sövde dem och sågade av hornen för att de inte skulle bli dödade.

Ovan lite glassbilder med bröderna Zetterlind. På bilden längst ned mäter Axel och Noah vem som är längst...

Rietvlei Nature Reserve är öppet landskap och mycket torrt så här års.

Själv gillar jag zebror!
/Stefan

Inga kommentarer: