onsdag 29 juni 2011

Mera flytt...

Förra inlägget handlade om när våra egna saker packades för flytt till Sverige. Det var intensivt, men gick ändå rätt smidigt. Flyttfirman var väldigt proffsig och förvånansvärt effektiva.

Sedan dess har vi hållit på att flytta i 2 dagar till! När huset var tömt på våra egna saker, återstod möbler och annat husgeråd, som vi fått låna från min arbetsgivare. Dessa saker skulle packas och hämtas av nästa flyttfirma (inte samma som den som sköter Sverigeflytten). Det började med att de kom nästan 2 timmar försent igår morse och sedan endast hade med sig flyttkartonger. Jag fick köra stora övertalnings-kampanjen för att få dem att åka och hämta bubbelplasten, som alla möbler skulle slås in i. Sedan skulle de komma tillbaka idag för att lasta alla möbler och ca 10 kartonger med annat på lastbilen. Jag höll på att gå upp i atomer när de efter 3 timmars arbete inte hade kommit halvvägs... Droppen var nog ändå när de berättade att de glömt att ta med sig skruvmejsel och inte kunde skruva isär de största möblerna!

Hursomhelst, efter mycket irritation från vår sida och samtal till flyttkillarnas chef, blev de till slut kara. Flytten av möbler och de 10 kartongerna tog 6 timmar igår och 5,5 timmar idag! Kanske inte är så konstigt när det bara är 1 eller 2 flyttgubbar (av 5) som jobbar åt gången och de andra står och tittar på...

Mitt i alltihop har vi också flyttat in på ett annat Guest House, som heter Fairways. Det ligger på Estaten där vi har bott. Vi kunde inte flytta in här direkt, eftersom det redan var uppbokat. Nu ska vi dock bo här de kommande 2 veckorna tills vi flyger hem till Sverige.

Inga kommentarer: