måndag 13 juni 2011

Något varmare igen


Efter den gångna veckans kyliga väder och kalla nätter är det just nu något humanare. Dagarna är klara och varma. Igår lördag var vi hemma hos familjen Wincent för ett trevligt, något tidigt, midsommarfirande med sill och lax, grill och kladdkaka. Som vana "sydafrikaner" startade vi tidigt för att kunna sitt ute i solen men laddade med varma kläder. Det visade sig att temperaturen klart steg över 23-24 grader och vi hade ett bra midsommarväder mitt i vintern. I dag hade vi en skön förmiddag och Pretoriabesök på eftermiddagen med promenad på området.

I Sydafrika har man inte som i Sverige mors dag och fars dag på hösten resp våren. Mors dag inföll för några veckor sedan och fars dag är redan den 19 juni. Eftersom det är långhelg nästa helg, bestämde man sig i skolan för att börja firande av detta stora evenemang redan i fredags. Alla pappor på förskolan var inbjudna att i två timmar fika, lyssna på sångframträdande av barnen och möjlighet att sitta ner och bygga konstverk av gamla mjölkpaket och Youghurtburkar etc. Tyvärr är det nog så att många sydafrikanska män inte spenderar särskilt mycket tid med sina barn, eller i alla fall tar del i deras omsorg. Hur som helst hade barnen pysslat innan och alla de "hemlisar" som förberetts i skolan var i praktiken redan avslöjade innan det hela började. Temat för Axel och Noahs klasser var att pappa är kung. Så de hade tillverkat var sin krona där det uttryckligen stod "King Dad" på, och visst finns det en poäng ;)... På onsdag firas det i Ivars klass, undra vad temat blir då?

Som jag skrev ovan så är det långhelg nästa vecka och detta på grund av att det är helgdag i Sydafrika på torsdag. Vi åker redan på onsdag för en "sista" tur till White River och Seringa Lodge som ligger utanför Krugerparken. Helgen delas med flera svenskar som kommer dit och det blir lite av en "avslutningshelg". Vi ser fram emot helgen som förhoppningsvis kommer innebära både safari, golf, ridning, god mat och trevligt sällskap.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hälsa Cecilia o Roger från oss - njut nu riktigt ordentligt vänner! Kram malin :-)

Anonym sa...

Blir det golf i Krugerparken? Vi längtar tillbaka dit, verkligen ett minne för livet. Nästa gång du spelar golf kanske är i Tranås? Välkommna! Hälsa Cecilia + Roger!
// fam Thorberg