måndag 20 juni 2011

Vi kommer att sakna detta!

I onsdags åkte vi till White River utanför Krugerparken till favvisstället Seringa Lodge. Det blev sköna dagar med (som vanligt) fantastisk mat kombinerad med naturupplevelser i Krugerparken. De två dagarna vi var i parken blev denna gång inte de absolut bästa i vad avser mängden djur, men vi fick vara med om en lejonjakt och vi såg ytterligare en leopard på relativt långt avstånd, vilket kanske är de minnen som kommer att dröja sig kvar.

Vi fick dela helgen med några av de vänner som vi lärt känna under åren här i Sydafrika, men även några nya bekantskaper. Några saknade vi eftersom flera redan åkt till Sverige på sommarsemester, eller var upptagna på annat håll. Vi fick dock ihop 10 vuxna och 9 barn, som delade helgen med oss. Jag har nu varit på Seringa hela 8 gånger och vi har rekommenderat många att åka dit. Detta kommer vi att fortsätta med så långt det är möjligt. Vi i familjen är övertygade om att vi en dag kommer att åka tillbaka, även om det kanske inte blir i det närmaste. Cecilia och Roger är bara så bra på det de gör och servicen och det vänliga bemötandet är något av det bästa södra Afrika kan erbjuda! Man har tagits emot av dem inte bara som gäster, utan även som goda vänner. Tack för alla gånger vi fått komma till er och på återseende!

En ung lejonhona som inte riktigt var beredd när jakten väl kom i gång. Miss denna gång men spänningen var hårresande och otroligt nervpirrande. Först väntande och avvaktande sedan action och total förvirring.Kanske en annorlunda safaribild, men sötvattens sköldpaddan liknade ET och var nyfiken och närmade sig bilen.

/Stefan

1 kommentar:

Jennie Wincent sa...

Sköldpaddan, aka ET blev dock skrämd av en illegal alien och for raskt ner i vattnet! :)

Snygg bild av jakten, det var mäktigt.

/ Jennie