fredag 5 november 2010

Seringa Lodge med omgivningar


Seringa Lodge ligger i White River strax norr om Nelspruit. Det är en av våra favoriter i Sydafrika och vi har redan varit där ett flertal gånger. Läget är idealiskt inte minst om man ska till Krugerparken på safari, med lagom avstånd från Pretoria och Johannesburg. Stället drivs av Cecilia och Roger Briggs. De är inte bara supertrevliga utan kompletterar varandra perfekt. Cecilia är otroligt duktig på att laga mat och utbildad kock. Roger är Ranger, vildmarksguide, och har en fantastiskt bra känsla för att hitta djur och är otroligt kunnig på området. Båda har de erfarenhet från flera olika länder inom sina respektive områden. Bäst är att läsa deras fina hemsida som också finns som länk i högerkanten. http://www.seringalodge.com/s-home.htm Man längtar hela tiden tillbaka dit, men nu dröjer det hela en och en halv vecka innan jag får komma tillbaka ;-).

White River är även en bra utgångspunkt för en mängd andra aktiviteter. I närheten finns Blyde River Canyon som vi tidigare skrivit om. Där har vi inte ännu hunnit utforska mer än en bråkdel av vad området har att erbjuda , såsom vackra vattenfall, bada i forsar med mycket mera. I området finns även grottor och marknader med hantverk samt golfbanor för den som är intresserad. Området i sig är verkligen värt att besöka. Naturen är storslagen med vackra vyer och Bergsformationer. Inte minst är klimatet behagligt och lite svalare än vad det kan vara i varma (heta) Krugerparken.

Vi med familjen Bergengren och Cecilia på verandanMycket av den maten som lagas på Seringa innehåller egna "råvaror" från trädgården Väninnorna Malin och Miriam på en av restaurangerna i Casterbridge i Whiteriver en mysig och annorlunda marknad/köpcentrum i White River.

Två bilder från Burkes Luck, gigantiska jättegryt, Blyde River Canyon
Posering fråmför de "tre Roundavels", Blyde River Canyon
Hantverksförsäljning finns på flera platser i området
Dvarf Flat Lizzard i Blyd River Canyon, samma som häromdagen fast från en annan vinkel.
/Stefan

Inga kommentarer: